Wij werken op locatie

Goede garantie voorwaarde

Bel vandaag

1

Kom in gesprek

Hoe kunnen wij helpen

arrow
contact

Drie tips bij het installeren van een airco

door | jan 25, 2022 | Uncategorized

Drie tips bij het installeren van een airco

Op dit moment kunnen we ons er nog weinig bij voorstellen, maar de warme dagen komen er natuurlijk weer aan. Oké, het duurt nog een paar maanden maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn. Want voor je het weet zijn we weer in de zomer aanbeland en hebben we weer dagen dat het vijfentwintig, dertig of misschien wel vijfendertig graden wordt.

Overdag is dit misschien wel lekker aan het zwembad met een koud drankje, maar s ‘nachts wil je toch ook wel graag lekker slapen. En dat kan een probleem zijn met warm weer. Als de warmte eenmaal je huis is binnengedrongen wordt het slapen lastiger. Een airco is dan het overwegen waard. Ga je zelf een airco installeren, dan geven we hieronder een aantal tips!

1. Bepaal de positie
Het is ten eerste belangrijk om goed de positie van de airco te bepalen. Waar wil jij dat het koeler wordt in huis. Of anders gezegd, in welke ruimte of ruimtes in jouw huis wil je de temperatuur zelf kunnen regelen. Is dit bijvoorbeeld in de woonkamer? Of toch in de slaapkamer? Ga na waar je het meeste belang hebt bij temperatuurregeling.

2. Elektriciteitsaansluiting
Houd met de positiebepaling rekening met een elektriciteitsaansluiting. Het is natuurlijk het handigst om de airco te plaatsen op een plek waar al een elektriciteitsaansluiting aanwezig is.

3. Doorvoer naar buiten
Je moet een doorvoer naar buiten maken. Bekijk dus ook aan welke kant van je huis je dit het makkelijkst kunt doen zodat je zo min mogelijk leiding door je huis hoeft aan te leggen.

Mobiele airco
Denk je nu, pff wat een werk? Dan kun je ook kiezen voor een verplaatsbare airco. Een dergelijke airco kun je simpelweg in het stopcontact aansluiten. Daarna hoef je alleen nog maar een slang naar buiten te leggen.

Hiervoor hoef je verder niets te monteren. Voordeel van een mobiele airco is ook dat je deze overal in je huis kunt plaatsen. Een nadeel is dat de capaciteit wat minder is in vergelijking met een vaste airco. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor twee of nog meer verplaatsbare varianten.

Verwarmen met de airco
Een airco kan overigens naast koelen ook verwarmen. Althans, de nieuwe varianten. Dit geld ook voor de draagbare airco’s. Dus als je wilt besparen op je gasverbruik, dan kun je overwegen om een airco te plaatsen met als doel je huis te verwarmen. Hiervoor gelden dan eigenlijk dezelfde tips die hierboven staan.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button