Wij werken op locatie

Goede garantie voorwaarde

Bel vandaag

1

Kom in gesprek

Hoe kunnen wij helpen

arrow
contact

Stuctoppers

Airco onderhoud en service

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Garantie op alle werkzaamheden
 • Eigen installateurs in dienst
 • Uitvoering dus ook in het weekend 
 • Op korte termijn in te plannen

Geweldig werk geleverd door dit team. Het was een grote opdracht die ze uitstekend tot een mooi resultaat hebben gebracht.

 

Fam Brouwer

Geweldig werk geleverd door dit team. Het was een grote opdracht die ze uitstekend tot een mooi resultaat hebben gebracht.

 

Fam Brouwer

WANNEER EEN AIRCO PLAATSEN

 • Beter klimaat per ruimte
 • Luchtvochtigheid verbeteren
 • Bij droogte in ruimtes
 • Bij overige longklachten
 • Bij Asma en bronchitis

Contact

Wij komen graag bij u langs

info@airco-installeren.nl

WAAROM OFFERTE AANVRAGEN?

 • Binnen twee minuten een prijsopgave
 • Snelle opvolging van uw aanvraag
 • Persoonlijk contact
 • Gratis advies op locatie
 • Heldere afspraken zwart op wit

Alles over de onderhoud van uw airco

De beste airco onderhoud en service bij airco-installatie.nl!

Wanneer het warme seizoen aanbreekt, nemen we onze toevlucht tot verschillende methoden voor klimaatbeheersing. Airco installatie is een van de meest efficiënte manieren om de ruimtes waarin we leven aangenamer te maken. Het assortiment is echter groot en wij helpen u graag de juiste keus te maken. Op www. airco-installatie.nl ontdekt u ons veelzijdig aanbod aan producten en diensten!

 

Waarom airco voor klimaatbeheersing

Koeling of airconditioning is noodzakelijk, vooral in een klimaat waar de hitte extreem kan worden. Bij de aankoop van een airconditioner zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Naast de grootte, woonbehoefte en uw levensstijl, zijn het airco onderhoud en de service van uw koeltechnisch apparaat bepalende componenten om het juiste model te vinden.

Een van de beste keuzes is die van het vaste systeem, met een externe motor en voldoende splitsingen die strategisch in de heetste delen van het huis zijn geplaatst. Als het gaat om airco installatie kunt u kiezen voor gas (de meest voorkomende), maar ook een warmtepomp.

Het gaskoelsysteem heeft een aanzienlijk voordeel, omdat het gas circuleert in een gesloten ventilatiesysteem dat voortdurende koeling mogelijk maakt. De gassen die worden gebruikt in de nieuwste generatie airconditioners worden steeds ecologisch vriendelijker en hebben een lage impact op het milieu en de verwarming.

 

Deskundig op het gebied van airco installatie en onderhoud

Voor een professionele airco installatie die u later geen problemen geeft, schakelt u het beste deskundigen in. Er is veel dat u zelf kunt doen om uw airco lang goed te houden. Zo kunt u een doek gebruiken die licht bevochtigd is met lauw water en alcohol om de behuizing van de binnenunit te reinigen. Droog na het schoonmaken met een zachte doek. Gebruik geen benzine, oplosmiddelen of detergenten en schuurmiddelen om schade aan het oppervlak te voorkomen.

Maar vaak komt het voor dat u na de installatie contact moet opnemen met een ervaren airco reparateur. De redenen kunnen variëren van een simpele storing tot een complex technisch probleem. Voor een van de volgende knelpunten kunt u ons gerust bellen of mailen:
* (gas)airco vullen;
* airco en filters reinigen;
* airco ontsmetten;
* airco onderhoud en service;
* airco reparatie.

Airco Installatie Nederland is een landelijke organisatie met meerdere websites en 25 jaar ervaring in klimaatbeheersing en airconditioners. Wij bieden na de installatie ook een airco onderhoudscontract aan.

Airco onderhoud en service: wat houdt dat in?

Zoals de naam al aangeeft, is airconditioning een elektrisch mechanisme dat de lucht in een kamer conditioneert. Dat wil zeggen: het verandert warme en oncomfortabele lucht in frisse en comfortabele lucht, met de precieze vochtigheid en temperatuur. Airconditioners worden gekenmerkt door het bieden van onmiddellijk en langdurig comfort, waarbij de lucht gelijkmatig circuleert, zonder oncomfortabele tocht of plotselinge temperatuurveranderingen.

Door een reeks componenten trekt het mechanisme de warmte van de kamer naar buiten, met behulp van een koelgas dat de temperatuur binnen verlaagt. Dit compressiekoelsysteem wordt het meest gebruikt in klimaatregelingsapparatuur voor woningen, kantoren en bedrijven. Hoewel er verschillende soorten airco’s zijn, bestaan de meeste uit twee mechanismen:
• De binnenunit die bekend staat als de verdamper.
• De buitenunit of condensor.
Ze bestaan verder uit een compressor en een expansieklep tussen beide units. De airconditioning verdamper en condensor zijn verbonden door buizen die gas transporteren, dat werkt als een warmtewisselaar en de luchttemperatuur “beweegt”.

Periodiek airco onderhoud en service, uitgevoerd door een hooggekwalificeerde en professionele assistentiedienst zoals de onze, zorgt ervoor dat elk airconditioningsysteem een optimaal efficiëntieniveau heeft, een verlengde levensduur, aanzienlijke energiebesparingen, respect voor het milieu en de luchtkwaliteit. Dit alles vertaalt zich in meer gemoedsrust en vooral een betere bescherming van de investering voor u als klant.

Producten voor airco onderhoud

Normaal onderhoud omvat het reinigen van de interne en externe spoelen, filters, ventilatoren, ventilatoren en condensaatopvangbakken. De producten die we gebruiken voor het reinigen van binnen- en buitenunits, het reinigen en ontsmetten van filters zijn speciale reinigings- en ontsmettingsproducten. Deze producten werken snel en effectief op virussen, bacteriën en andere pathogene ziektekiemen, waardoor het risico op besmetting en infecties door contact drastisch wordt verminderd.

Waarom is een gecertificeerde monteur nodig voor uw airco onderhoud en service? Elke situatie vraagt om maatwerk en de keuze van het juiste product is fundamenteel. Wij zijn met meer dan 25 jaar ervaring dé experts in airconditioning- en koelsystemen! Als installateurs en onderhoudstechnici van airconditioners raden we aan om elk jaar een periodieke controle uit te laten voeren.

De controle moet minimaal omvatten:
• Het schoonmaken van de filters;
• Het ontsmetten en ontsmetten van de splitsing met behulp van specifieke producten;
• Controle van de koelgasvulling.

Het stof dat wordt afgezet in de filters tijdens de inactieve winterperiode kan leiden tot de vermenigvuldiging van bacteriën. Bij gebruik in de hete maanden komen deze bacteriën vrij in het milieu en kunnen ze leiden tot aandoeningen zoals bronchitis, keelpijn en legionella.

Wat kan onze Toshiba specialist doen?

Wij hebben airco’s van verschillende goede merken. Een van de beste is Toshiba. In een relatief korte tijd en zonder onnodige kosten kan onze Toshiba specialist uw airconditioners installeren, alsook de daarbij behorende airco onderhoud en service verrichten. Hierbij houdt hij rekening met de optimale oplossing voor de juiste airconditioning. Onze installateurs kijken onder meer naar de grootte van de te koelen kamer, de nabijheid van werkstations, de splitsing op de juiste hoogte positioneren en het instellen van kanalen om het systeem aan te sluiten op de motor en op het wateropvangsysteem.

Onze gekwalificeerde technici zijn beschikbaar voor onder andere:
* Installatie van airconditioners;
* Montage van muurairconditioners;
* Installatie van airconditioners met warmtepomp;
* Controle en testen van mono en multiple split airconditioningsystemen;
* Installatie van vaste en mobiele airconditioners.

Waarom is airco onderhoud en service belangrijk?

Als een apparaat geen goede zorg of onderhoud krijgt, wordt de levensduur drastisch verkort. Een van de producten die absoluut regelmatig een servicebeurt moeten krijgen zijn airconditioners. Het gaat om elektrische apparatuur met zeer delicate onderdelen die van tijd tot tijd moeten worden vervangen. Daarnaast moet periodieke reiniging mogelijke vorming van bacteriële en schimmelplagen binnenin helpen voorkomen. Daardoor voorkomt u dat luchtvervuiling plaatsvindt in uw huis of kantoor en gezondheidsproblemen ontstaan.

Veel bedrijven die airconditioning en verwarming verkopen en installeren bieden daarom een onderhouds- en reparatiedienst aan voor hun geïnstalleerde producten. Echter kan niet een ieder zoals wij bogen op ruim 25 jaar ervaring. Wij weten als geen andere hoe we airco’s goed moeten onderhouden. Onze diensten zijn gericht op onderhoud volgens de wettelijke regels, waardoor we de beste diensten aan onze klanten kunnen bieden. Heeft u behoefte aan een gecertificeerd monteur of wilt u meer weten over onze airco onderhoudscontract? Maak gerust contact met ons!

Voordelen airco onderhoud en service

Periodieke onderhoudscontroles aan airconditioninginstallaties zorgen voor betere prestaties van elke unit. Tegelijkertijd anticiperen we op mogelijke onregelmatigheden of fouten die kunnen optreden in het apparaat. De beste tijd om airco onderhoud en service aan te vragen, is meestal vóór het begin van de heetste of koudste seizoenen. Echter kunt u uiteraard op elk moment van het jaar, zodra u dat nodig vindt, een onderhoudsbeurt aanvragen. Er zijn veel voordelen aan het goed onderhouden van airconditioners. Met preventief en correctief onderhoud kunt u mogelijke storingen en grotere besparingen op het elektriciteitsverbruik vermijden.

Stel uw vraag?

Airco laten plaatsen

Wij komen graag bij u op locatie

Maak een afspraak

Stuur ons een mail

info@airco-installeren.nl

Call Now Button